Om festivalen

Kortreist dansefestival arrangeres for åttende gang i 2018! I år byr vi på et variert program som setter søkelyset på scenekunst som omhandler identitet og kjønn. Rebekka/Huy er en av scenekunstgruppene som besøker festivalen i år. Med barneforestillingen "Goodbye Kitty" utfordrer de publikum med spørsmål om kjønssidentitet, normalitet, tilhørighet, makt og samfunnskontroller: Hvem vil du være om du kan velge helt selv? Kan du vri og vende på verden sånn som du kjenner den, og dytte på rammene som forteller deg hvordan du "må" være? Vi er veldig stolte over årets program. Hiv dere med i feiringen med oss og kom å se scenekunst for alle aldre og av ypperste klasse! Velkommen!

Kortreist dansefestival arrangeres for åttende gang i 2018! I år byr vi på et variert program som setter søkelyset på scenekunst som omhandler identitet og kjønn.

PRIDE vil også være sentralt i årets festival og vi skal feire mangfoldet og retten til å være den man er uansett kjønn, legning og kulturell bakgrunn. Spesielt for i år er at det tematiske vil være en rød tråd gjennom hele uka. Alle arrangementene og forestillingene dere får oppleve vil knytte seg til årets tema.

Rebekka/Huy er en av scenekunstgruppene som besøker festivalen i år. Med barneforestillingen "Goodbye Kitty" utfordrer de publikum med spørsmål om kjønssidentitet, normalitet, tilhørighet, makt og samfunnskontroller: Hvem vil du være om du kan velge helt selv? Kan du vri og vende på verden sånn som du kjenner den, og dytte på rammene som forteller deg hvordan du "må" være?

Vi er veldig stolte over årets program. Hiv dere med i feiringen med oss og kom å se scenekunst for alle aldre og av ypperste klasse! Velkommen!

Bakgrunn:

Om festivalen: Kortreist Dansefestival arrangeres årlig av Dans i Trøndelag, et regionalt kompetansesenter for dans, siste uka i juni. Festivalen programmerer dans og scenekunst med et program som kan tilby noe for alle uansett alder og bakgrunn. Hovedmålgruppa for festivalen er likevel barn og unge, og vi ønsker å gi de og resten av befolkningen i Trøndelag gode kunst og kulturopplevelser gjennom et variert program av scenekunst der kvalitet og profesjonalitet alltid er i fokus. Flere av produksjoner er lokalprodusert eller har tilknytning til Trøndelag.

Kortreist dansefestival har blitt arrangert årlig på Inderøy helt siden 2011. I løpet av denne tiden har festivalen knyttet til seg mange ulike samarbeidspartnere og vokst seg litt større for hvert år. Vi har gått fra å være en småskalafestival med kun tre forestillinger første året til å bli en mer omfattende festival med opp til 7 profesjonelle forestillinger. I tillegg til selve forestillingene kommer også sosiale arrangement, workshops, seminar med mer.

Festivalen har tatt i bruk mange ulike arenaer rundt om i lokalmiljøet fra de kjente scenerommene på Inderøy Kulturhus til mer utradisjonelle rom som Coop Ekstra, kirkerom, vandreforestillinger i forskjellige uterom og nedlagte butikklokaler. I 2015 åpnet Akset med sin nye Black box som ga oss et ekstra visningsrom på Inderøy og i år åpnet vår samarbeidspartner Turnéteateret i Trøndelag (TiT) sitt nye teaterhus på Verdal med to nye scener. TiT har vært en viktig samarbeidspartner siden 2014 gjennom å finansiere et gjestespill til festivalen hvert år.

Kortreist Dansefestivals visjon er å skape variasjon i Trøndersk kulturliv gjennom å tilby relevant mangfoldig, nyskapende og tankevekkende danse- og scenekunst i nære møter med barn og unge.

Hilsen fra Trøndelag fylkeskommune

Kjære alle dansevenner

Dans har eksistert i ulike former, både som ritualer og lek, siden lenge før vår tidsregning. Som profesjonell kunstform er dansen likevel ganske ung i Norge. I år er det ti år siden vi fikk en nasjonal scene for dans, Dansens Hus i Oslo - og regionale senter og festivaler viser at dans har befestet seg som et uttrykk som fenger publikum i hele landet. Kortreist Dansefestival, som i år arrangeres for åttende gang, er et bevis på nettopp det.

Gjennom dansen bruker vi kroppen til å uttrykke seg gjennom bevegelse, og det gleder meg at nettopp muligheten til å uttrykke seg og være seg selv er fokus for årets festival, med PRIDE som gjennomgående tema. Måten vi utrykker oss med kroppen på er sterkt knyttet til vår identitet. Å belyse et aktuelt og viktig tema som kjønn og identitet gjennom danse- og scenekunst kan gi publikum nye innfallsvinkler og perspektiv. Kunsten kan åpne oss og skape undring, kanskje den kan bevege oss til å se oss selv eller andre på en nye måter.

Dans i Trøndelag er god vert, og en flott aktør for dans, for inkludering, for samarbeid og for Trøndelag. Lykke til med Kortreist Dansefestival 2018!

Leder i hovedutvalg for kultur,
Trøndelag fylkeskommune
May Britt Lagesen

Festivalpass gjelder for alle forestillinger under Kortreist dansefestival. Sosiale arrangement …