Unannounced

Unannounced
  • Foto: Herman Sorgenloos
Unannounced
ons 26. juni kl 21.00 Billett
tor 27. juni kl 18.00 Billett
Akset - Kultursalen
225 / 150
Passer for: Ungdom/voksne
Unannounced av Fieldworks (Avdal/Shinozaki)
 
For de som likte forestillinga «Borrowed landscape» som ble vist inne på Coop Ekstra under festivalen for 4 år siden kan vi i år friste med at samme Norsk-Belgiske kompani, Fieldworks, kommer med forestillingen «Unannounced» som denne gangen vises på Akset. Forestillingen hadde premiere i 2017 og har blitt vist på teater og festivaler verden over siden da.
 
With unannounced, Fieldworks have created an intelligent work about theatre…” Tanz Magazin
 
It is an unbelievably clever performance…” Ruhrbarone
 
Uanmeldte hendelser kan endre oppfatningen av både fortiden og framtiden. Skjulte detaljer trer fram fra mørket og rykker en ut av livets gjenkjennelige perspektiv og rytme. Faste holdepunkter og vante perspektiver oppløses og erstattes av flyktige fragmenter av sanseinntrykk og bilder. «Her og nå» er bare en tynn hinne mellom det som har vært og det som ennå ikke har hendt.
 
I unannounced tas publikum med på en sanselig reise dypt inn i teatrets mørke, hvor ingenting er sikkert, bortsett fra den desorienterende kraften til illusjon og innbilning. På denne ferden er tiden verken lineær eller syklisk, men foranderlig og usammenhengende. Forestillingens lek med persepsjon og perspektiv lader hvert øyeblikk med både forventning og lengsel før disse øyeblikkene glir over i nye inntrykk og fornemmelser eller forsvinner på nytt inn i mørket.
Heine Avdal og Yukiko Shinozaki skaper performative situasjoner preget av karakteristisk lun humor og poetisk estetikk. Publikum inviteres til å erfare det fantasirike potensialet i scenekunstens grunnleggende bestanddeler: kropp, tid, rom, lyd, objekt og tekst. Samtidig kjennetegnes mange av produksjonene av at elementer og teknologier fra ulike disipliner smeltes sammen. Forestillingene er ikke direkte tematiske, men undersøker snarere spenningsfylte forhold mellom utøver og tilskuer, synlig og usynlig, organisk og kunstferdig, virkelighet og fiksjon.
Idé og regi: Heine Avdal, Yukiko Shinozaki.
Av og med: Heine Avdal, Ingrid Haakstad, Yumi Osanai, Krisjanis Sants, Orfee Schuijt, Yukiko Shinozaki.
Lyddesign: Johann Loiseau. Lysdesign: Hans Meijer. Mediekunst: Julie Pfleiderer. Dramaturgi og tekst: André Eiermann.
Tegninger: Orfee Schuijt. Elektronikk: Johann Loiseau. Assistent, elektronikk: Matthieu Virot.
Administrasjon: Bob Van Langendonck.
Produksjon: fieldworks og Heine Avdal.
Co-produksjon: PACT Zollverien (Essen), BUDA (Kortrijk), BIT Teatergarasjen (Bergen), Kaaitheater (Brüssel), STUK (Leuven), Teaterhuset Avant Garden (Trondheim), Black Box teater (Oslo). Støttet av: Kulturrådet, Vlaamse Overheid, Vlaamse Gemeenschapscommissie, apap – performing Europe 2020 med støtte fra EU-programmet Kreativt Europa.

premiere: Kaaitheater (Brussels), 21 & 22 April 2017