Transporteringsdans

Transporteringsdans
  • Foto: Transporteringsdans
Transporteringsdans
Martin Slaatto
tir 25. juni kl 19.30
ons 26. juni kl 17.00
tor 27. juni kl 19:30
Akset - klasserom/ute
Gratis

Transporteringsdans (TD) av Martin Slaatto

 

Når snurret du sist bortover til kaffemaskinen, eller hoppset til bussen?

TD står for transporteringsdans– og da transporteringi ordets vanlige betydning: forflytning fra et sted til et annet (selv om det annet sted befinner seg på samme sted som det ene), mens med dans menes verken vals eller ballett og krever verken takt og tone eller partner og dansesko.

TD er et usystematisk system av ulike bevegelsesmåter, stillinger og sinnstilstander som er gruppert i 20 momenter. Hvert moment, eller knagg, eller skal man heller kalle det: overskrift, inneholder påmange måter nok materiale til en liten dans. Disse 20 dansene harnedfelt seg i hvert sitt kort i TD-kortstokken– 20 kort for fri utfoldelse. TD-kortstokken er en huskeliste for å opprettholde en variert bruk avkroppen samtidig som den feirer bevegelseslysten. Trekk et kort, og du er igang!

Under Kortreist dansefestival 2019 kan du bli bedre kjent med TD og Martin Slaatto.

Martin har base på Akset og det er her TD-turene starter. I TD-rommet blir det TD-introduksjon, utstilling og filmvisning.

 

Tirsdag 25. juni kl 19.30:

Jeg – en tedeist

Dette er en poetisk og performativ introduksjon til TD, der transportering fra A-B settes i forbindelse med å leve livet fra A-Å. Forestillingen glir over i en TD-session utendørs, før vi ender opp tilbake på Akset i tide for å få med neste forestilling i festivalen.

 

Onsdag 26. juni kl.17.00:

TD dokumentar

Vi viser utdrag fra en kommende dokumentarfilm av regissør Line Lyngstadaas, som har fulgt Martin Slaatto i hans arbeid med Transporteringsdansen. Vi ser hvordan TD-kortene blir utviklet, og møter Martin i samtaler med sin mor om hennes dagbøker, som viser seg å bli en viktig del av prosjektet.

I etterkant av filmvisningen transporteringsdanser vi oss til Muustrøparken for å oppleve Åpninger med tjenester for dyr (mini-konsert for beitende sauer).

 

Torsdag 27. juni kl.19.30:

TD tur

I følge med «organet», en poetisk farkost i beste TD ånd, inviterer Martin til en TD tur, som starter med en introduksjon på Akset og ender opp på Sundsand beach hvor man kan delta på kveldsbad med Gud, og oppleve Åpninger med begravelse av festivalen. Bag’er og lignende kjøres, så det kan sprelles fritt!

 

TD var Dansens Dager-dansen i 2019 og Martin Slaatto årets Danseambassadør. For en presentasjon av kortene og for de som vil øve litt, se Dansens Dager-dansen 2019 på YouTube!

 

Hoppsasa by Martin Slaatto from Martin Slaatto on Vimeo.