Rosa löften

Rosa löften

  • Foto: Åse Bengtsson Helin

Rosa löften
Artist: Malin Hellkvist Sellén

Tid: ons 27. juni kl 19.30 Billett

Sted: Akset - Kultursalen

Rosa löften tar utgangspunkt i en undersøkelse av kropp, identitet og den samtidige dansen sett i forhold til dansebandkulturen og musikken som forbindes med den. Verket er en oppfølging av forestillingen Bättre folk fra 2006, som skapte en lyst til å utvikle en av de fiktive karakterene derfra, og plassere hen i en ny sosial dansesammenheng.

Prosessen bak Rosa löften bygger på å forholde seg både emosjonelt og analytisk til dansebandmusikkens tekster og sammenhenger, og for solodanseren å skape prinsipper for en kroppslig motivasjon knyttet til foxtrottens og det som på svensk kalles buggens bevegelsesmuligheter.

Gjennom forestillingens estetikk og form iscenesettes den fysiske og emosjonelle kontaktflaten som den sosiale dansen og dansebandmusikken skaper. Rosa löften er en romantisk øvelse i vurderinger knyttet til en veldig populær og levende kulturell ytring.

Rosa löften hadde Urpremiere på Kulturhuset Stadsteatern Stockholm i 2008. Stykket ble produsert i samarbeid med NorrlandsOperan og er støttet av Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Framtidens Kultur, Stockholms Stads Kulturförvaltning og Stockholms Läns Landstings Kulturnämd.

Medvirkende:

Konsept/koreografi: Malin Hellkvist Sellén
Dans: Marianne Kjærsund
Kostyme: Lena Lindgren
Scenografi og lysdesign: Erik Westerlund
Maske: Marina Ritvall
Musikk: Niklas Swanberg og danseband
Tekniker og koordinator: Elisabeth Kjeldahl Nilsson
Produsent: Anne Koutonen
Produksjon: Malin Hellkvist Sellén
Foto: Åse Bengtsson Helin

 

Om Malin Hellkvist Sellén

Malin Hellkvist Sellén/MHS arbeider som koreograf i utvidet forstand. Hun utforsker koreografi som en kroppslig og språklig praksis, og prosessene starter nesten alltid som en samtale med seg selv, de medvirkende, den samtidige dansekunsten, publikum og fremfor alt med allmenheten. Hun er interessert i hvor, når og hvordan verk oppstår og arbeider metodisk for at allmenheten skal få en aktiv rolle i hennes kunstneriske virksomhet. MHS´spesialitet er både å omfavne og utfordre individet i en og samme bevegelse. MHS omformulerer grensene for hva som er mulig og bryter ned tersklene til det koreografiske rommet. Hun åpner opp sine prosjekter for den som vil, og ofte medvirker mennesker uten tidligere erfaringer fra scenisk arbeid. Hennes koreografier beveger seg blant kropper uavhengig av kjønn, alder, funksjon eller profesjon. Samtalen som bevegelse og koreografi går som en rød tråd gjennom MHS´arbeider. 

MHS har arbeidet i 16 år, og etablerte seg tidlig som en toneangivende og feministisk stemme i svensk scenekunst. Blant hennes verk kan nevnes Missionären(2016), Jag minns dig som du var då(2014), Inom rimliga gränser(2010), Rosa löften(2008) og Bättre folk(2006). Mange av hennes verk er blitt umiddelbare publikumsfavoritter. I 2012 presenterte MHS sin første publikasjon Malin Hellkvist Sellén VERK 2003–2010 Texter av Hanna Wilde som omhandlet MHS arbeid. MHS og Missionären ble tildelt både Svenska Teaterkritikers Förenings Danspris og Svenska Regissörsföreningens IRIS-pris 2017.