Goodbye Kitty

Goodbye Kitty

  • Foto: Chrisander Brun

Goodbye Kitty
Artist: Rebekka/Huy
Passer for: Fra 9 år

Tid: tor 28. juni kl 18.00 Billett

Sted: Akset - Blackbox

Teaterforestilling, konsert og fest samtidig!

Du er invitert til avskjedsfest! Eller er det velkomstfest? Når du sier farvel til noe, sier du samtidig velkommen til noe annet. Velkommen til å se verden litt på nytt.

Hvem vil du være om du kan velge helt selv? Kan du vri og vende på verden sånn som du kjenner den, og dytte på rammene som forteller deg hvordan du «må» være?

Barn og ungdom har fortalt om hvem de vil være og hvem de vil bli, om forbilder og Hello Kitty, om rosa og blått, om hva som er normalt og unormalt. Det har blitt til forestillingen Goodbye Kitty.

Goodbye Kitty! Hello Kitty! Ha det! Farvel! Goodbye! – til normal og unormal, til alt vi må, skal og burde være. Hello til den nye fremtiden! Bli med på å feire at du kan være akkurat som du vil!

 

Av: REBEKKA/HUY
Regi: Rebekka Nystabakk og Huy Le Vo
Scenograf, kostymedesign og lysdesign: Chrisander Brun
Komponist: Rakel Nystabakk
Med: Ellen Andreassen, Lars August Jørgensen, Magnus Myhr, Rakel Nystabakk
Produsent: Annika Ostwald
Foto: Chrisander Brun

En samproduksjon mellom Rebekka/Huy og Barneteatret Vårt

Urpremiere 4.november 2017. Barneteatret Vårt i Ålesund.

 

Støttet av: Norsk Kulturråd, Spenn.no, Fond for utøvende kunstnere, Fond for lyd og bilde, Dramatikkens hus og Fond for Frilansere. Co-produksjon: Barneteatret Vårt i Ålesund.

“(…) ei audiovisuell og særs sanseleg reise gjennom masse populærkulturelle referansar som er lett gjenkjennelege for målgruppa. Gjennom kreativ bruk av presentasjonsforma og språket til mye av den kulturen vi skal ta avskil med, blir vi tekne med inn i eit opplevingsunivers der publikum får høve til å tolke og forstå akkurat som dei sjølve vil. Og det er nettopp denne opninga for dei tolkningar du sjølv måtte ha, som gjer fremsyninga så spesiell og vellukka.”

Amund Grimstad, Klassekampen 6.november 2017 http://amund.info/2017/11/goodbye-kitty/​

 

“Kjønn, seksualitet og barneteatrets opprør mot normene. (…) et hyperkommersielt sted som Burger King reproduserer den samme stereotypiske kjønnskulturen som Goodbye Kitty kritiserer – hvor gutter går i blått og leker med biler eller action figurer, og jenter er kledd i rosa og leker med dukker i samme fargepalett. ”Ha det til at andre kan bestemme hvordan jeg kan være!”, roper de fire utøverne i Goodbye Kitty. Og det er nettopp et farvel til en dualistisk tenkning om kjønn – og seksualitet, interesser og generelt måte å være i verden på – som ønskes farvel i forestillingen.”

 

Anette Therese Pettersen, scenekunst.no, 28.november 2017 http://www.scenekunst.no/sak/kjonn-seksualitet-og-barneteatrets-oppror-mot-normene/