Collapsing Distance 2:0

Collapsing Distance 2:0

  • Foto: Elinor Ström

Collapsing Distance 2:0
Artist: Siri & Snelle

Tid: tir 26. juni kl 20.00 Billett

Sted: Akset - Kultursalen

How crazy it is that there is a kinetic web that is tethered to the past. (Johanna Meyer)

Det kommer til et punkt der det er like naturlig å se tilbake som frem. Når dansen må defineres på nytt og det er avgjørende å aktivt kollapse avstanden mellom kunst og arbeid, estetikk og livet, alder og erfaring, det lokale og globale.

Det er da midtlivskvinnen trår frem. Hun som vil at vi skal holde hverandre i hendene mens vi løper, mens vi lytter. Hun som vil ta plass. Hun som ikke vil holde kjeft og ligge i en krok. Gjennom filtrene mestring, feminisme og poesi byr hun på et krevende nærvær – et aggregat av sanseligheter og persepsjoner. Tål det.

Collapsing Distance 2:0 er en undersøkelse av ”verden & livet & dansen” der Siri & Snelle deler med seg av alvor, humor og danseglede. Et vitalt element i prosjektet er det nomadiske, fragmenterte og tidsbestemte, som gir prosjektet mulighet for å informeres av ulike omgivelser og forhold.

Siri & Snelle har siden samarbeidet startet i 1992, tematisert egne liv og utilstrekkelighet, argumentert for å jobbe ikke-hierarkisk og satt improvisasjon, det intuitive, det emosjonelle og det sanselige i forgrunnen – oppsummert som en insistering på en flytende motstrømsaktivitet. De har jobbet i spennet fra happenings til større sceneproduksjoner, egenproduserte og bestillingsverk – blant annet for Without Walls Festival (WoW) i San Diego og for Carte Blanche – og har vist forestillinger ved Dansens Hus siden 2004.

Collapsing Distance er en frittstående siste del av Siri & Snelles Midtlivstriologi (Grums 2014, Jeg er kosmos, 2016).

Konsept: Siri Jøntvedt og Snelle Hall

Dans: Katarina Eriksson, Siri Jøntvedt og Snelle Hall
Lysdesign: Evelina Dembacke
Lyddesign: Øystein Moen
Konsulent kostymer, rom og dramaturgi: Elinor Ström
Produsent:
 Annika Ostwald
Coprodusent:
 Dansens Hus
Støttet av: Norsk kulturråd

Forestillingen hadde urpremiere på Dansens hus i Januar 2018, og ble utviklet i tett samarbeid med danserne Katarina Eriksson og Johanna Meyer.