Om festivalen

Kortreist dansefestivalarrangeres for sjuende gang på Inderøy. Kvalietsopplevelser fra øverste hylle står for tur med scenekunst og sosiale arrangement for alle aldre!

Kortreist dansefestival startet i 2011 holder fokus på kvaliteten i øyeblikket og møtet med hver enkelt publikum. Kom å la deg berøre, undres og begeistres.

Velkommen på festival!

Hilsen festivalteamet

Live Strugstad, Anna Hegdahl og Guro Gulstad

 

Bakgrunn og historikk:

Dans i Nord-Trøndelag arrangerte for første gang Kortreist Dansefestival i 2011. Festivalen er en årlig festival som finner sted første uke i juni etter skoleslutt.

Festivalen var i 2011 småskala, viste tre profesjonelle forestillinger og hadde noen sidearrangement.

Festivalen har siden den gang hatt en stadig vekst.  Vi i festivalteamet mener at vi nå har nådd en passende størrelse og at utviklingen fremover i tid nå ligger i kvalitet i øyeblikket og møtet med hver enkelt som deltar under festivalen, som deltaker, utøver eller som publikum.

Vi ønsker å skape en arena hvor publikum og dansekunstnere kan møtes i utfoldelse og opplevelser. Vi vil gi det Nord-trønderske publikumet en anledning til å ta del i den rikdommen av uttrykk som dansekunst representerer på sitt beste. Vi ønsker å tilby et variert program av scenisk dans, alt fra reine sceneproduksjoner til interaktive forestillinger samt muligheter for egen utfoldelse, spesielt for vår hovedmålgruppe barn og ungdom.

Festivalen har satt seg som mål å være en møteplass hvor dansekunstnere kan møtes for faglig og sosialt samvær. Og det å være et godt vertskap med kjærlighet og omsorg til publikum og gjestende kunstnere er helt sentralt i vårt arbeid med å utvikle festivalen.

 

Samarbeidspartnere:

Kortreist Dansefestival har gjennom de siste årene utviklet et tett samarbeid med andre arrangement som foregår på Inderøy i same tidsrom. Inderøysommer, kurs for barn og unge i kulturfag og Midt-Nordisk kunstfestival som tilbyr en blanding av kurs, kunsthappenings, omvisninger, konserter, forelesinger og andre større og mindre tilbud som varierer fra år til år.

Kortreist Dansefestival samarbeider også med Den Gyldne omvei om overnattinger, arena og servering. I 2014 startet vi et samarbeid med Nord-Trøndelag Teater om å co-produsere noen av forestillingene. Festivalen er lokalisert Inderøy kommune og vi er stolte over å fått en plass i Inderøys hjerte.