Om festivalen

Om festivalen

Kortreist dansefestival 2017 er stolte av å gå inn i sitt sjuende år som en av Trøndelags fremste på formidling av profesjonell dansekunst og visuell scenekunst ute i regionen. For oss er profesjonalitet og kvalitet i øyeblikket alltid i fokus og vi ønsker å kunne tilby noe som passer alle og en hver, uansett alder.

Programmet er variert. Flere av scenekunstnerne er basert i Trøndelag eller har sine røtter herfra, mens noen har reist lenger. Vi gleder oss til å åpne festivalen med Jo Strømgren Kompani som har høstet internasjonal anerkjennelse med forestillingen «There».

Årets festivalkunstner er Terje Tjøme Mossige, som kan oppleves gjennom seminar, workshops og i to ulike forestillinger. Vi har et spennende samarbeid med Inderøy bibliotek om Mette Edvartsens levende bøker, og flere produksjoner for barn og ungdom.

Vi topper festivaluka med Fest-i-festival, et kulturmarked utenfor gamle Sakshaug skole. Dette er et samarbeid med flykningetjenesten i Inderøy og mange lokale aktører, med loppis, god mat og drikke. Coverbandet Thousand Island avslutter med et stort telt-kalas med dans og åpen bar!

Velkommen på festival og til dansekunst på sitt yppeste!

Hilsen festivalteamet
Live Strugstad, Anna Hegdahl,
Guro Gulstad og Jon Filip FahlstrømBakgrunn og historikk:
Dans i Nord-Trøndelag arrangerte for første gang Kortreist Dansefestival i 2011. Festivalen er en årlig festival som finner sted første uke i juni etter skoleslutt.

Festivalen var i 2011 småskala, viste tre profesjonelle forestillinger og hadde noen sidearrangement.

Festivalen har siden den gang hatt en stadig vekst. Vi i festivalteamet mener at vi nå har nådd en passende størrelse og at utviklingen fremover i tid nå ligger i kvalitet i øyeblikket og møtet med hver enkelt som deltar under festivalen, som deltaker, utøver eller som publikum.

Vi ønsker å skape en arena hvor publikum og dansekunstnere kan møtes i utfoldelse og opplevelser. Vi vil gi det Nord-trønderske publikumet en anledning til å ta del i den rikdommen av uttrykk som dansekunst representerer på sitt beste. Vi ønsker å tilby et variert program av scenisk dans, alt fra reine sceneproduksjoner til interaktive forestillinger samt muligheter for egen utfoldelse, spesielt for vår hovedmålgruppe barn og ungdom.

Festivalen har satt seg som mål å være en møteplass hvor dansekunstnere kan møtes for faglig og sosialt samvær. Og det å være et godt vertskap med kjærlighet og omsorg til publikum og gjestende kunstnere er helt sentralt i vårt arbeid med å utvikle festivalen.

Samarbeidspartnere:
Kortreist Dansefestival har gjennom de siste årene utviklet et tett samarbeid med andre arrangement som foregår på Inderøy i same tidsrom. Inderøysommer, kurs for barn og unge i kulturfag og Midt-Nordisk kunstfestival som tilbyr en blanding av kurs, kunsthappenings, omvisninger, konserter, forelesinger og andre større og mindre tilbud som varierer fra år til år.

Kortreist Dansefestival samarbeider også med Den Gyldne omvei om overnattinger, arena og servering. I 2014 startet vi et samarbeid med Nord-Trøndelag Teater om å co-produsere noen av forestillingene. Festivalen er lokalisert Inderøy kommune og vi er stolte over å fått en plass i Inderøys hjerte.

Hilsen fra fylkesråden

Kjære alle dansevenner – utøver eller publikum

Dans som en av det eldste uttrykkene for kunst og kultur og som brukes mangfoldig i mange sammenhenger, vil være viktig å ta vare på og utvikle inn i framtida.

Dansens iboende kraft med rytmiske kroppsbevegelser med eller uten musikk fasinerer meg, hvor jeg imponeres av krevende koordinasjon, utholdenhet, fleksibilitet og styrke.

For meg gir dansen uttrykk for følelser og stemninger og ikke minst skaper et sosialt fellesskap.

Kortreist Dansefestival som i år har vært arrangert sju ganger her på Inderøy, har bevist at dans som uttrykksform også treffer publikum.

Her blir vi berørt og ikke minst vi begeistres.

Dans i Nord-Trøndelag har vært og er et godt vertskap som byr på kjærlighet og omsorg både for sitt publikum og gjestende kunstnere.

Jeg setter også stor pris på deres vilje til å samarbeide med andre aktører både på Inderøy og ellers i regionen.

Lykke til med årets festival!

Fylkesråd for kultur og utdanning i Nord-Trøndelag

May Britt Lagesen.

Festivalpass gjelder for alle forestillinger under Kortreist dansefestival. Sosiale arrangement …