Mørkemodig – Katma

  • Foto: Mariell Amélie Lind-Hansen

Mørkemodig er en magisk, eventyrlig og poetisk forestilling om alt det vakre som bare finnes når det er mørkt. Med hodetelefoner på ørene blir du ledet gjennom en oppdagelsesferd inn i en fremmed skog. En sti som plutselig deler seg, lysende telt, lyden av dyr. Mørkemodig inviterer til utforskning, deltagelse og interaktive møter med karakterene.Forestillingen passer for barn fra 6 år.

«Teater er her-og-nå, og nettopp dette grunnleggende faktum tar teaterkunstner Katrine Strøm på alvor. Ingen skaper interaksjon som henne, ingen tar barn så på alvor som henne, og ingen kjenner kunstens uendelige muligheter-som henne. Strøm lar oss være i ett med teateret:danse det, føle det, leve det.» Rikke Gurgens Gjærum, Harsad tidende (terningkast 6)

«Det er en egen kvalitet over hennes forestillinger, både gjennom det særegne visuelle, den interaktive opplevelsen, og det at hun tør ta tak i de litt vanskelige følelsene.» Hege Iren Hansen, NRK.

Medvirkende:
Manus/konsept/regi – Katrine Strøm
Scenografi/kostymer – Ingunn Sønsteby
Komponist – Christine Sandtorv
Lyddesign – Alexander Rydland Hansen
Dansere/skuespillere – Maria H. Nygård, Ingeborg Karoline Spjelkavik Rød, Ingvild Mæhle Skjøtskift
Lysdesign – Thomas Bendiksen
Rekvisitør/inspisient – Maja Eline Larssen
Søm – Anne Kari Spjelkavik
Markedsføring – Godstrek/Svein Spjelkavik
Foto – Mariell Amélie Lind-Hansen
Make-up/hår – Ole Elias Høve

Figurteatret i Nordland: Geir-Ove Andersen, Elisabeth Belsvik, Preben Faye-Schjøll, Ing Randi Johansen, Tim Lucassen, Jan Erik Skarby og Anne Sørfjell.