En til en, to, tre, fire eller fem – Terje Tjøme Mossige

  • Foto: Jon Filip Fahlstrøm

Jeg rydder unna. Klipper det høye gresset rundt meg. Tråkker dypt i min egen salat. Kveler mitt gamle oksygen. Drar frem jordfreseren og lar den gå dit den vil. Står foran et nytt sted. Det er her og nå som gjelder. Munnen åpnes og alt faller ut av åpningen.

Danseforestillingen En til en, to, tre, fire eller fem er et improvisert poetisk verk, som blir til i møtet mellom danser og publikum. Hver forestilling er unik, og kan betraktes som et bevegelig danserisk tilfelle.

Konsept og utøver: Terje Tjøme Mossige
Foto og video: Jon Filip Fahlstrøm
Produsent: Eva Grainger

Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd og Fond for Lyd og Bilde.

Terje Tjøme Mossige – Festivalkunstner 2017

Terje Tjøme Mossige er utdannet ved Statens balletthøyskole (Nå KhiO) 1984-87 og har siden da jobbet som danser og koreograf. Han har som danser blant annet jobbet i Zero Visibility Corp, Ingun Bjørnsgaard prosjekt og Carte Blanche.

Terje har siden 2002 drevet dansekompaniet TOYBOYS sammen med Ulf Nilseng. De har sammen produsert 11 forestillinger som er blitt vist i inn- og utland.

I senere år har Terje blant annet samarbeidet med Øyvind Jørgensen og Janne-Camilla Lyster. Som pedagog har han undervist i improvisasjon ved blant annet Spin off og ved KhiO i Oslo.

Terje har mottatt materialstipender, arbeidsstipend, stipend for etablerte kunstnere 2014 og Gamlengprisen i 2006.