Workshop i parkour – EKSTREMfringe

  • Foto: Gerd Kaisa Vorren

Viktige stikkord for workshopen er: samhold, samarbeid, glede, utfordringer og mestring.

Pris: kr 650,- per deltaker. Prisen inkluderer lunsj på fredag.
Kontakt og påmelding: Anna C N Hegdahl mob. 98413327, e-post anna@dansinordtrondelag.no

Parkour er en urban sport hvor man ved hjelp av forskjellige teknikker bruker kroppen til å komme seg forbi hindre på en rask og effektiv måte. Det lar deg bruke kroppens potensial og utforske omgivelsene rundt deg med de objektene du møter i hverdagen (benker, trær, gelender, steiner, benker etc.)

Parkour er en bevegelseskunst hvor kreativitet, personlig utfordring og mestring, samhold og styrke er nøkkelpunkter. For å kunne hoppe langt må man trene bena. Når du mestrer nye utfordringer, blir mentalt sterkere, når du blir sterkere selv kan du hjelpe andre, når du hjelper andre blir samfunnet rundt deg sterkere. “Être fort pour être utilité”, å vær sterk for å være nyttig er en viktig del av parkourtreningen som vi alltid har med oss.

I denne workshopen kommer vi til å leke, vi kommer til å bli sterkere, deltagerne kommer til å få et innblikk i bevegelsesverdenen som Julius og Gerd Kaisa forsker og lever i, og de kommer til å bli introdusert til noen av parkourens grunnprinsipper og -teknikker.

Workshopen ledes av parkourutøver Julius Hjernø og danser Gerd Kaisa Vorren. De har jobbet sammen i tre år, både som utøvere og som pedagoger i workshops hvor de tar utgangspunkt i kombinasjonen lek, dans og parkour. De har undervist for både barn, ungdommer og voksne, og har reist rundt med workshoper under DKS i Finnmark de siste to årene. I 2014 deltok de i et prosjekt under Vennskapsby Tromsø-Gaza hvor de jobbet over skype med parkourutøvere og dansere i Gaza.

Parkour, Freerunning eller Arte Du Déplacement (ADD), er den superpopulære idretten hvor du ser spreke mennesker klatrer, hopper, løper og gjør triks ute bymiljøet. I møte med dansens kreative og utforskende verden har de funnet en felles interesse for bevegelser som inneholder både flyt og eksplosivitet. De jobber med bevegelser som kan minne om både capoeira og breakdans.

Presentasjon av Julius og Gerd Kaisa:

Julius og Gerd Kaisa har jobbet sammen i tre år, både som utøvere og som pedagoger i workshops hvor de tar utgangspunkt i kombinasjonen lek, dans og parkour. De har undervist for både barn, ungdommer og voksne, og har reist rundt med workshoper under DKS i Finnmark de siste to årene. I 2014 deltok de i et prosjekt under Vennskapsby Tromsø-Gaza hvor de jobbet over skype med parkourutøvere og dansere i Gaza. Parkour, Freerunning eller Arte Du Déplacement (ADD), er den superpopulære idretten hvor du ser spreke mennesker klatrer, hopper, løper og gjør triks ute bymiljøet. I møte med dansens kreative og utforskende verden har vi funnet en felles interesse for bevegelser som inneholder både flyt og eksplosivitet. Vi jobber med bevegelser som kan minne om både capoeira og breakdans, og  bevegelser som går opp og ned av gulvet, samt oppned på gulvet.

Gerd Kaisa Vorren er danser, koreograf og lærer for Tromsø. Hun tok sin utdannelse i London og har siden den gang jobbet som frilanser med base i Norge. For fem år siden kom hun i kontakt med parkour og lagde sammen med den danske parkourgruppen Street Movement forestillingen “The Games We Play” som premierte høsten 2013. Forestillingen var den første av sitt slag som blandet bevegelseskunsten parkour med dans. I 2015 tok hun en instruktørkvalifikasjon i parkour.

Julius Hjernø er parkourutøver og har en utdannelse i Leisure management som han bruker til å fremme parkour. Han har trent parkour i neste ti år under Street Movement, og har undervist for gruppen i mange år. Julius har jobbet mye som utøvende i forskjellige shows, han jobber som stuntmann, og i 2014 ble han fast utøver i “The Games We Play”.

Julius på youtube